Întrebări frecvente

Traficul auto

Circulaţia rutieră se desfăşoară pe partea dreapta a drumului. Toate autovehiculele care participă la traficul auto din Federaţia Rusă trebuie să fie dotate cu triunghiuri reflectorizante. Se recomandă să aibă stingătoare auto, trusă cu piese de schimb de maximă utilitate (lămpi auto şi siguranţe) şi trusă de prim-ajutor. Organele de poliţie sunt abilitate să aplice amenzi în cazul în care aceste reguli nu sunt respectate.

Pentru toţi pasagerii este obligatorie purtarea centurii de siguranţă (inclusiv pentru pasagerii aflati pe bancheta din spate a autovehiculului). Copiii sub 12 ani nu au voie sa stea pe scaunul din faţă al autovehiculului.

Parcarea este permisă în locurile special amenajate şi pe partea dreaptă a străzilor (unde nu este prevazută în mod expres o interdicţie în acest sens), în direcţia de deplasare a autovehiculului. Nu este permisă parcarea pe marginea autostrăzilor naţionale. Parcarea ilegală atrage după sine ridicarea automobilului. Amenda pentru parcare ilegală este de 3.000 de ruble, iar taxa pentru ridicarea automobilului este de 7.000 de ruble.

Conducătorii auto sunt obligaţi să aibă în permanenţă asupra lor permisul de conducere, paşaportul şi documentele autovehiculului pe care îl conduc.

Conducerea sub influenta alcoolului este interzisă în Federaţia Rusă.

Viteza maxima admisa de lege: în oraşe: 50 km/h; în localităţi rurale: 60 km/h; pe şoselele principale: până la 90 km/h şi pe autostrăzi: 120 km/h.

  • Permisul de conducere

Cetăţenii străini care se află în Rusia pentru mai puţin de 6 luni pot utiliza propriul permis de conducere atât timp cât au şi o traducere certificată în limba rusă a acestuia. Pentru persoanele străine aflate pe teritoriul Federaţiei Ruse mai mult de 6 luni este necesară obţinerea unui permis de conducere local.

  • Informaţii pentru cazurile de accidente

Despre vehiculele avariate înainte de intrarea pe teritoriul Federatiei Ruse trebuie informată poliţia. Nu este permisă părăsirea teritoriului fără documente justificative în cazul autoturismelor avariate. Este recomandabil ca autoturismul să nu fie mişcat din locul accidentului până la sosirea poliţiei rutiere. Autorităţile locale de poliţie vor întocmi un raport necesar companiei de asigurări sau în cazul în care părţile implicate în accident nu sunt de acord cu privire la anumite aspecte legate de accident. Dacă daunele pot fi soluţionate pe cale amiabilă, în afara tribunalului, părţile sunt libere să facă acest lucru. Părăsirea locului unui accident soldat cu rănirea unor persoane constituie delict penal. Accidentele pot fi raportate la numărul de telefon al miliţiei: 02.

 

Noi date de contact ptr consulat

19.06.2014

Adresa: Str. Linia 7 (Ul. 7-ya Liniya), nr. 18/39 344019, Rostov pe Don, Federatia Rusa Telefon/fax: +7.863.223.62.93; +7.863.253.08.61 Telefon…