Întrebări frecvente

Siguranţă şi criminalitate

Cele mai frecvente infracţiuni în Federaţia Rusă sunt furturile, înşelăciunile şi atacurile asupra persoanei. Recomandăm o atenţie sporită la păstrarea documentelor de călătorie şi a valorilor (sume de bani, documente referitoare la conturi bancare, depozite de valori, obiecte de valoare).

Este recomandabil să păstraţi documentele şi valorile personale, biletele de călătorie şi banii sau cărţile de credit în locuri sigure şi să nu le expuneţi în mod vizibil

Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.

În cazul în care călătoriţi cu autobuze sau trenuri vă recomandăm să aveţi bagajele în atenţie pe întreaga durată a călătoriei.

Dacă sunteţi victima unor infracţiuni sau aţi pierdut documente de identitate, trebuie să informaţi de urgenţă cea mai apropiată secţie de Poliţie, în vederea obţinerii unei adeverinţe, în baza cărora urmează să vă reglementaţi situaţia şederii pe teritoriul rus.

Cu aceste documente doveditoare vă deplasaţi la ambasada / consulatul României în Federaţia Rusă pentru a primi sprijin în vederea întoarcerii în ţară.În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor ruse, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

  • Apel de urgenţă – 112; 101;
  • Pompieri – 01 (până în 2017); 101 (în prezent, pot fi apelate ambele numere);
  • Poliţie – 02 (până în 2017); 102 (în prezent, pot fi apelate ambele numere);
  • Salvare – 03 (până în 2017); 103 (în prezent, pot fi apelate ambele numere);

Vă recomandăm, de asemenea, sesizarea oficiului consular român cel mai apropiat, care poate acorda asistenţa consulară în condiţiile prevăzute de lege.

 

Noi date de contact ptr consulat

19.06.2014

Adresa: Str. Linia 7 (Ul. 7-ya Liniya), nr. 18/39 344019, Rostov pe Don, Federatia Rusa Telefon/fax: +7.863.223.62.93; +7.863.253.08.61 Telefon…